Portland Kitchen

p01a

This goal of this project is to open up the existing kitchen in a 1960’s daylight ranch. As seen above, the living room gets a filtered view of the previously enclosed kitchen and dining room.

p02a

This view to the entry area gives a good idea of home’s flow of space.

p03a

View from the house’s main passage, giving a glimpse of the kitchen and dining, along with a side view of the new wood screen.

p04a

 

The kitchen and dining areas flow together in one large volume, a real departure from their previously tight compartments.

p05a

Light wood cabinets and stainless steel appliances and counters balance warmth and efficiency.

p06a

Focus on the wood screen, a new element replacing a previously solid wall. While its decorative and view modulating properties are interesting, it’s also a structural element.